Novinka
Nepražené surové kakaové bôby sú tá pravá najčokoládovejšia čokoláda na svete. Obsahujú široké spektrum hodnotných výživných látok v prírodnej podobe neznehodnotené tepelnou ani žiadnou inou úpravou. Sú 100% fermentované ...
Tento produkt už nie je na sklade
Dátum dostupnosti:
Doprava zdarma pri nákupe nad 50€
Rýchle doručenie
Záruka kvality tovaru
Nepražené surové kakaové bôby sú tá pravá najčokoládovejšia čokoláda na svete. Obsahujú široké spektrum hodnotných výživných látok v prírodnej podobe neznehodnotené tepelnou ani žiadnou inou úpravou. Sú 100% fermentované. Najlepšou cestou ako využiť výživné hodnoty kakaa, a že ich nie je málo, je konzumovať ho v tej najčistejšej podobe, v podobe nepražených kakaových bôbov.
Kakao sa radí medzi tzv. “superfoods”. Obsahuje približne 300 chemicky identifikovateľných látok, čo z neho robí jednu z najkomplexnejších potravín planéty.
Kakao obsahuje široké spektrum minerálov, vitamínov a antioxidantov.
Je primárnym zdrojom horčíka, pričom práve horčík je považovaný za jeden z najviac nedostatkových minerálov v súčasnej štandardnej strave, vedúcej k prílišnému výskytu srdcových chorôb.
Podľa vedeckých výskumov je kakao tiež najbohatšou plodinou na antioxidanty, obsahuje približne 10% flavonoidných antioxidantov, čo je 2x viac než červené víno a 3x viac než zelený čaj. Je to tiež 20x viac než v praženom štandardnom kakaovom prášku dostupnom na trhu. Antioxidanty v surovom kakau sú vysoko stabilné a ľahko vstrebateľné pre ľudský organizmus.
Použitie: kakaové bôby možno použiť v rade chutných čokoládových receptov, alebo sa len tak nechať unášať ich lahodnou čokoládovo-horkou chuťou čistého kakaa.
Nutričné hodnoty | v 100g |
Energeticá hodnota | 2419 kj / 578 kcal |
Bielkoviny | 13,0g |
Sacharidy | 18,2g |
Tuk | 50,3g z toho nasýtene mastné kyseliny 34,2g |
Cukry | 1,0g |
Nutrične informácie | soľ 175,0g , Vláknina 6,4g |
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.